Δράση με οδηγούς ΤΑΞΙ

Την Τετάρτη 22/11/2023 υλοποιήθηκε η δράση “Γνωριμία με το επάγγελμα του
οδηγού”. Το σχολείο μας επισκέφθηκαν δύο οδηγοί ΤΑΞΙ ένας άντρας και μία γυναίκα. Τα παιδιά τους πήραν συνέντευξη με ερωτήσεις που ετοίμασαν με την Ψυχολόγο του σχολείου μας και δακτυλογράφησαν στο μάθημα της Πληροφορικής. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν το επάγγελμα του οδηγού,  την οδική ασφάλεια και συμπεριφορά, το φύλο, τα μέσα τεχνολογίας και την εξυπηρέτηση πελατών.

Η δράση αυτή έγινε στα πλαίσια του άξονα «Σύνδεση σχολείου και κοινότητας» για
την εσωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας σύμφωνα με την οποία διοργανώνονται δράσεις με σκοπό τη δικτύωση του σχολείου με τοπικούς φορείς και δομές εργασίας. Επιμέρους στόχους αποτελούν η ανάπτυξη προεπαγγελματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων και η υιοθέτηση λειτουργικών στάσεων απέναντι σε έννοιες όπως το φύλο και η αναπηρία.

Επέτειος του Πολυτεχνείου

17 Νοέμβρη 1973: μια ημερομηνία που δεν πρέπει να ξεχνάμε μικροί και μεγάλοι! 50 χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από τον ξεσηκωμό των φοιτητών του Πολυτεχνείου ενάντια στην τυραννία της Χούντας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, μας αφηγήθηκαν τα γεγονότα εκείνης της εποχής και μας τραγούδησαν αντίστοιχα τραγούδια για το Πολυτεχνείο.

Την γιορτή οργάνωσε και επιμελήθηκε η Λογοθεραπεύτρια Γρίβα Αναστασία σε συνεργασία με την Μουσικό Τσιώπου Σοφία και την Ψυχολόγο Σκορδά Μαρίνα.

Καθημερινές παρασκευές των μαθητών του εργαστηρίου Μαγειρικής Ζαχαροπλαστικής!

🍲🥟🥮🥧🍪

Δημιουργία κολάζ στο εργαστήριο Γεωπονίας!

Δημιουργία κολάζ για τη φθινοπωρινή σπορά λουλουδιών ανοιξιάτικης ανθοφορίας!!🌺🌸🪷🌷🌹🎍

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου γιορτάσαμε την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου και την Αντίσταση του Ελληνικού λαού απέναντι στα κατοχικά στρατεύματα. Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Παπαδάκου Έφη, Σούρλα Φωτεινή και η μουσικός του σχολείου μας Τσιώπου Σοφία. Tα παιδιά με μεγάλο ενθουσιασμό συμμετείχαν στη γιορτή με ποιήματα και τραγούδια.

Από τη φύτευση στη συγκομιδή!

Η δημιουργία ενός μικρού λαχανόκηπου αποτελεί το πρώτο βήμα για να ανακαλύψουμε νέες γεύσεις και να γευτούμε τη χαρά όλης της παραγωγικής διαδικασίας. Είναι το σημείο όπου η κηπουρική συναντάει την καθημερινή διατροφή.

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας το σχολείο μας πραγματοποίησε δράσεις με στόχο την προαγωγή της κοινωνικής και συναισθηματικής ευεξίας των παιδιών και την ευαισθητοποίηση των μελών της σχολικής κοινότητας επί του θέματος του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας: «Η ψυχική υγεία είναι οικουμενικό ανθρώπινο δικαίωμα».

Η δράση περιλάμβανε προβολή παρουσίασης σχετικά με την ψυχική υγεία, προβολή ταινίας «Τα μυαλά που κουβαλάς» (Inside Out), όπου παρακολουθούμε με βάση το συναίσθημα τους χαρακτήρες Χαρά, Λύπη, Θυμός, Αποστροφή (Αηδία) και Φόβος να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μέσα στο μυαλό της δεκάχρονης Riley και τέλος βιωματική δραστηριότητα με μπαλόνια για τα συναισθήματα.

Τη δράση πραγματοποίησαν η Σύμβουλος Σχολικής Ζωής Τριτάκη Αναστασία και η Ψυχολόγος του σχολείου μας Σκορδά Μαρίνα.